AFGØRELSE PÅ TALENTSPÆKKET AUDITON

11 skuespillere til ensemblet blev valgt i et overflødighedshorn af velsyngende og velspillende danske og svenske musicalsangere, som til fulde levede op til alle de stillede krav. Det var derfor en stor  fryd  og fornøjelse for instruktør Daniel Bohr og teaterchef Kim Sørensen at kuinne besætte de ledige poster.

”Der er absolut ingen grund til at hente musicalstjerner fra udlandet til Danmark”, siger instruktør Daniel Bohr og teaterleder og komponist Kim Sørensen som med én mund.”Vi er endnu en gang blevet overbevist om, at der findes en kæmpe talentmasse indenfor musicalperformere i Danmark! Blandt de 150 aspiranter, der aflagde prøve til vores audtions, var en stor procentdel meget, meget professionelle og vi imponeredes gang på gang. Det siger sig selv, at med så stort et potentiale har det været en vanskelig udskillelsesproces. Men de 11 roller er nu besat”, slutter Kim Sørensen.
Følgende blev udvalgt til bi- og ensembleroller i”Lyset over Skagen”:
Line Østergaard Jeppesen, 25 år fra København, Lina Maria Bengtsson, 26 år fra Fredericia født i Sverige, Mette Skovmark, 28 år fra Frederiksberg, Mette Ladekarl, 27 år fra København, Peter Borg, 26 år fra Århus, Sara Gadborg, 27 år fra Odense, og Søren Bech-Madsen, 28 år, fra Frederiksberg. Alle uddannede fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Desuden blev følgende valgt:
Bent Vestergaard, 53 år fra Skagen, uddannet skuespiller fra Aarhus Teater
Folmer Rubæk, 67 år fra København, uddannet skuespiller fra Aalborg Teater
Jonas Holst, 38 år, fra Hellerup født i Sverige, uddannet ved University of Music and Musicology, Gøteborg, Sverige og Pia Voxtorp, 49 år fra Århus, musikpædagog og sanger.

Hovedrollerne indtages af: Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Caspar Phillipson, Jesper Lundgaard og Nicoline Møller. Andre medvirkende: Martin Loft, Thomas Høj og Anders Teigen.

Lyset over Skagen har verdenspremiere i Skagen den 10. august og får turnépremiere i Falconer Salen i København den 15. september. Derefter skal den rundt til 35 byer og opføres i alt 57 gange.